Ingrediënten
  • 800g lamsrack
  • 80ml olijfolie
  • 3 takjes rozemarijn
  • 15gr grove mosterd
  • 15ml citroensap
  • 45ml rode wijn
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • zout en zwarte peper

Lamsrack

Aantal personen: 4 60 minuten Braden
Extra benodigdheden
  • 8 briketjes en 3 aanmaakblokjes

Bereiding

  • Maak de buitenste 3cm van de botten van het lamsrack schoon door met een mes het vlees van het bot te schrapen. Hiermee voorkom je dat het vlees verbrandt. Maak een marinade van olie, rozemarijn, knoflook, citroensap, rode wijn en mosterd.
  • Besmeer de lamsrack met driekwart van de marinade en laat het minimaal 30 minuten intrekken.
  • Steek de COBB aan. Plaats, als de briketten driekwart grijs zijn, de basisplaat, het rooster en de deksel op de COBB en verwarm deze 10 minuten voor.
  • Plaats de lamsrack op het rooster en braad het vlees 20 tot 25 minuten met de deksel erop.
  • Bestrijk daarna de lamsrack met het restant van de marinade en braad nog eens 15 minuten. Je kunt een vleesthermometer gebruiken om de gaarheid van het vlees te bepalen. Bij een kerntemperatuur van 55oC is het vlees medium gaar.

Haal de lamsrack van de COBB en laat het 5 minuten rusten voordat je het aansnijd.

 

Bekijk meer recepten.