Ingrediënten
  • 1 blikje mais (410g)
  • 1 blikje melk (gebruik het maisblokje als maatbeker)
  • 1 blikje bloem (gebruik het maisblikje als maatbeker)
  • 1 extra groot ei
  • 1 kleine ui, gesneden
  • 1 teentje knoflook, fjingesneden
  • Handjevol peterselie, gesneden
  • Sap van 1 citroen
  • Mespuntje paprikapoeder
  • Zonnebloemolie

Maiskoekjes

Aantal personen: 4 30 minuten Bakken
Extra benodigdheden
  • 8 briketjes en 3 aanmaakblokjes

Bereiding

  • Steek de Cobb aan. Plaats de wok en deksel op de Cobb als de briketjes driekwart grijs zijn en verwarm deze 5 minuten voor. Spoel ondertussen de mais af.
  • Giet wat olie in de wok en bak hierin de ui en knoflook aan. Voeg op het laatst nog even de mais toe. Meng alle andere ingrediënten in een kom tot een beslag en voeg op het laatst de gebakken groente uit de wok toe.
  • Plaats de bakplaat op de Cobb, plaats de deksel erop en verwarm deze 5 minuten voor. Giet een paar eetlepels zonnebloemolie op de bakplaat en bak hierin de maiskoekjes. Gebruik per maiskoekje ongeveer 2 eetlepels beslag. Bak de koekjes aan beide zijden goudkleurig.