Ingrediënten
  • 125 ml melk
  • 135 gr donkerbruine Muscavado suiker (e.v.t. rietsuiker)
  • 3 grote eieren
  • 3 el abrikozenjam
  • 2 el gesmolten boter
  • 185 gr bloem
  • 1 tl appelciderazijn
  • 3 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 1 sinaasappel
  • Voor de saus
  • 125 ml room
  • 125 ml volle melk
  • 100 gr suiker
  • 120 gr boter
  • 1/4 tl zout
  • 60ml verse jus d'orange

Malvapudding, een Zuid Afrikaanse zoete cake

Aantal personen: 6 50 minuten Bakken
Extra benodigdheden
  • Mengkom
  • Taartvorm
  • Rasp
  • garde

Bereiding

  • Steek de COBB aan met een CobbleStone. Leg, als de CobbleStone grijs is, de basisplaat, het rooster en de deksel op de COBB en laat deze 5 minuten voorverwarmen.
  • Klop in een mengkom de melk, bruine suiker, eieren, abrikozenjam, gesmolten boter en azijn goed door elkaar.
  • Rasp de sinaasappelschil, pers het sap en zet dit apart.
  • Meng bloem, bakpoeder, baking soda, zout en sinaasappelschil door elkaar en voeg vervolgens het mengsel met natte ingrediënten toe. Klop het geheel tot een mooi beslag.
  • Giet het beslag in een ingevette bakvorm.
  • Leg de bakvorm op het rooster en de deksel terug op de COBB. Bak de pudding in 30 tot 40 minuten gaar. Snij na een half uur met een mes in het midden om te checken of de pudding gaar is. Als het mes schoon uit de pudding komt, is de pudding gaar. Haal dan de bakvorm van de COBB.
  • Vervang de basisplaat en het rooster door de wok. Meng hierin room, sinaasappelsap, melk, boter, suiker en zout. Verwarm het geheel tot de boter gesmolten is en de suiker is opgelost.
  • Prik met een vork gaatjes in de hete pudding. Giet vervolgens de warme sinaasappelsaus over de malva pudding heen. Laat de pudding minimaal 30 minuten rusten voor je de pudding serveert

Tip: De Malvapudding is ook heel lekker met een bolletje vanille-ijs of vla. Eet smakelijk!

Dit is een recept van Ibtesam Essa. Van dit recept is ook een video, bekijk onze receptvideo’s hier!