Ingrediënten
  • 750gr rundergehakt
  • 40gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 1ei, losgeklopt
  • 60gr gekruid paneermeel
  • 2el fijngehakte knoflook
  • 1tl zeezout
  • 1tl versgemalen zwarte peper
  • 118ml melk
  • 1tl gedroogde oregano
  • 2tl gedroogde peterselie
  • 300gr ontbijtspek
  • barbecue rub
  • barbecuesaus

MOINK ballen

90 minuten Braden
Benodigde accesoires
Extra benodigdheden
  • 7 briketjes en 3 aanmaakblokjes
  • cocktailprikkertjes
  • Hickory rookpellets
  • aluminiumfolie

Bereiding

  • Steek de COBB aan. Meng de ingrediënten voor de balletjes goed door elkaar. Draai balletjes, iets kleiner dan een golfbal. Bestrooi de balletjes met barbecue rub. Wikkel een half plakje ontbijtspek om de balletjes en zet dit vast met een cocktailprikkertje. Leg de balletjes op het rooster.
  • Verwarm de basisplaat en de deksel 5 minuten voor. Leg daarna het rooster met de balletjes op de basisplaat en de deksel op de COBB. Laat de balletjes een half uur garen.
  • Vouw ondertussen een zakje van aluminiumfolie en vul deze met rookpellets. Sluit het zakje en prik er een paar gaatjes in. Haal de basisplaat en het rooster van de Cobb en leg het zakje op de briketjes.
  • Bestrijk de balletjes met barbecuesaus en leg de basisplaat, het rooster met de balletjes en de deksel op de COBB. Rook en gaar de balletjes nog een half uur.

Bekijk meer recepten.