Ingrediënten
  • 500 ml instant havermout
  • 125 ml gehakte gedroogde appel
  • 125 ml gehakte gedroogde noten naar keuze
  • 125 ml kokosvlokken
  • 60 gr hennepzaad
  • 30 ml chiazaad
  • 8 tl gemalen kaneel
  • zout
  • 400 ml kokosroom
  • 250 ml water
  • Voor het serveren verse bessen

Havermout ontbijt

Aantal personen: 4 15 minuten Bakken
Extra benodigdheden
  • Grote kom of een plastic zak met ritssluiting

Bereiding

  • Doe alle droge ingrediënten in een grote pot of plastic zak met ritssluiting en schud/schep het mengsel goed door elkaar.
  • Steek je COBB aan met een CobbleStone. Plaats de wok op de COBB en verwarm deze met de deksel op de COBB 5 minuten voor.
  • Voeg 3/4 van de kokosroom en al het water toe aan de wok en laat dit opwarmen.
  • Voeg het droge havermengsel toe en kook gedurende 3 minuten terwijl je het geheel af en toe doorroert.
  • Haal de wok van het vuur. Verdeel het gekookte mengsel over vier kommen en giet de overgebleven kokosroom er overheen. Verdeel daarna de bessen over de vier kommen.

Tip: je kunt de kokosroom vervangen door volle melk en andere soorten nedroogd fruit gebruiken. Hou je van wat zoeter, voeg dan een of twee lepels kokossuiker of stroopsuiker toe.