Ingrediënten
  • 200gr bloem
  • 200gr bloem
  • zout
  • 600ml melk
  • poedersuiker
  • 100gr blauwe bessen
  • 2 limoenen
  • bakboter

Pannenkoeken met blauwe bessen en limoen

30 minuten Bakken

Bereiding

  • Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Verwarm, als de Cobble Stone grijs is, de bakplaat 5 minuten voor.
  • Bereid ondertussen het beslag. Doe de bloem in de kom en maak in het midden een kuiltje. Voeg aan het kuiltje de eieren, het zout en een klein beetje melk toe. Meng nu langzaam het ei door de bloem en voeg al roerend de rest van de melk toe. Door vanuit het midden te roeren, voorkom je dat het beslag gaat klonteren. Meng het geheel tot er een glad beslag ontstaat.
  • Smelt wat boter op de bakplaat en giet er daarna een juslepel beslag op. Draai de pannenkoek om wanneer de onderzijde bruin is en laat ook de andere kant bruin worden.
  • Haal de pannenkoek van de bakplaat, vouw in vieren en besprenkel met limoensap van een limoen.
    Serveer de pannenkoek met poedersuiker, blauwe bessen en een stukje limoen.

Bekijk meer recepten.