Ingrediënten
  • Ingrediënten voor platbrood
  • 2 kopjes biologische steengemalen bloem
  • 3/4 kop + 2 el (plantaardige) yoghurt
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl gemengde gedroogde kruiden (optioneel)
  • 1 tl roze Himalaya zout
  • Ingrediënten voor de koriander raita
  • 1 kop (kokos)yoghurt
  • 1 baby courgette, geraspt
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 1/2 kop verse korianderblaadjes, fijngehakt
  • 1/4 kop verse muntblaadjes, fijngehakt
  • Sap van een halve citroen
  • Roze Himalaya zout en peper naar smaak

(Vegan) platbrood en koriander raita

Aantal personen: 4 1 uur Bakken Wokken
Extra benodigdheden
  • kom
  • theedoek
  • deegroller

Bereiding

Recept voor het platbrood

  • Meng in een kom de bloem, het bakpoeder en het zout.
  • Meng in een andere kom de plantaardige yoghurt en olijfolie.
  • Voeg de inhoud van beide kommen samen. Kneed het mengsel zodat alles goed door elkaar gemengd wordt. Het resultaat moet zijn dat het deeg licht aanvoelt.
  • Rol het deeg in een bal, bestrijk het met olijfolie en leg het in een kom. Dek de kom af met een natte theedoek en laat het deeg gedurende 30 minuten rusten.
  • Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en rol iedere portie uit tot een rond platbrood.
  • Steek de COBB aan met een CobbleStone. Plaats, als de CobbleStone grijs is, de bakplaat op de COBB. Verwarm de bakplaat met de deksel ongeveer 10 minuten voor.
  • Leg per keer één stuk platbrood op de bakplaat en bak het brood binnen enkele minuten aan beide kanten goudbruin. Blijf erbij om te zorgen dat het brood niet aanbakt.

 

Recept voor de koriander raita

  • Voeg alle ingrediënten van de raita samen in een kom en meng deze goed.

 

Dit gerecht is heerlijk als vooraf of bijgerecht, of als hoofdgerecht in combinatie met de Pulled BBQ Jackfruit.
Het recept is van @miraweiner.