Ingrediënten
  • 1 bio+ pompoen, ontpit en in stukjes gesneden
  • 1 grote zoete aardappel, in stukjes gesneden
  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 2tl komijnpoeder
  • 3tl korianderpoeder
  • olijfolie
  • zout
  • 2el Philadelphia of crème fraiche
  • 1 liter water
  • Optioneel:
  • gembersiroop

Pompoensoep met zoete aardappel

Aantal personen: 4 60 minuten Wokken

Bereiding

  • Steek de COBB aan met een CobbleStone. Verwarm de wok en deksel 5 minuten voor als de CobbleStone grijs is. Fruit de sjalotjes en knoflook aan in de olie en bak de kruiden op het laatst kort mee. Voeg de pompoen toe en bak deze 5 minuten. Voeg de helft van het water toe en plaats de deksel op de COBB. Laat de pompoen 15 minuten garen. Voeg daarna de aardappel en de rest van het water toe en gaar het geheel nog 15 minuten. Houd rekening met een langere gaartijd wanneer de schil van de pompoen en de zoete aardappel meegekookt worden.
  • Haal het mengsel uit de wok en giet het in een diepe kom. Pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg indien gewenst extra water toe. Meng de Philadelphia door de soep en breng het geheel op smaak met zout. Verwarm het indien nodig nogmaals op in de wok.

Maak een variatie op dit recept door gembersiroop toe te voegen.