Ingrediënten
  • Voor de pulled BBQ Jackfruit en champignons:
  • 1 middelgrote rode ui, fijngehakt
  • 1 blikje jackfruit (400 gr), uitgelekt en in stukken gesneden
  • 1,5 kopjes zelfgemaakte BBQ-saus
  • 540g gemengde exotische paddenstoelen, in stroken gescheurd
  • Roze Himalaya zout en peper naar smaak
  • Olijfolie om te koken
  • Voor de zelfgemaakte BBQ-saus:
  • 1 kopje suikervrije tomatensaus
  • 1/2 kopje water
  • 1/4 kopje appelazijn
  • 2 el citroensap
  • 2 el natuurlijke zoetstof naar keuze (kokossuiker / ahornsiroop / agavesiroop)
  • 2 el grove mosterd
  • 3 el tamari
  • 1 tl gerookte paprika
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1/2 theelepel koriander
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 2-3 druppels vloeibare rook
  • Zout en peper naar smaak

Pulled BBQ Jackfruit en champignons met zelfgemaakte BBQ-saus

Aantal personen: 4 1 uur Wokken
Extra benodigdheden
  • blender of mixer

Bereiding

Recept voor de zelfgemaakte BBQ-saus

  • Voeg alle ingrediënten voor de zelfgemaakte BBQ saus samen in een blender en mix het tot een gladde massa.

 

Recept voor paddenstoelen en en jackfruit 

  • Steek de COBB aan met een CobbleStone.
  • Plaats, als de CobbleStone grijs is, de wok op de COBB en de deksel erop. Laat de wok 10 minuten op temperatuur komen.
  • Voeg de olijfolie en daarna de rode ui toe. Fruit de ui tot deze gaar is.
  • Voeg de paddestoelen en jackfruit toe aan de wok en bak deze enkele minuten mee.
  • Voeg daarna de zelfgemaakte BBQ-saus toe en laat de saus inkoken tot de voor jou gewenste dikte.
  • Breng het, indien nodig, op smaak met zou en peper.

 

Serveersuggestie

Deze mix van jackfruit en paddestoelen combineert heerlijk met platbrood en riata. Kleed het extra aan met augurken, radijsjes, rodekool, zuurkool, een lente-uitje of verse jalapenos.

Het recept is van @miraweiner.