Ingrediënten
  • 110g Chorizo, in blokjes
  • 250g kipfilet, grove stukken gesneden
  • 250g reuzen garnalen (diepvries)
  • 1el olijfolie
  • 1 kleine ui, grof gesnipperd
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • ½ Spaanse peper, fijngesneden (indien het gerecht pittig mag zijn)
  • 250g risottorijst
  • ½ zakje saffraandraadjes
  • ½ blik tomatenblokje
  • 100g doperwten (vers of diepvries)
  • 750ml kippenbouillon (vers of van bouillonblokjes)

Rijk gevulde paella

Aantal personen: 2 1 uur Wokken
Extra benodigdheden
  • In plaats van de Cobble Stone kun je ook briketjes en aanmaakblokjes gebruiken, 10 briketjes is voldoende!

Bereiding

  • Steek de COBB aan met een CobbleStone. Plaats, als de CobbleStone grijs is, de wok op de COBB en laat deze op temperatuur komen
  • Bak de chorizoblokjes uit tot ze knapperig zijn. Schep de chorizo op een bord. Bak vervolgens de stukken kip en daarna de reuzen garnalen in dit vet. Schep ze uit de wok.
  • Doe de ui, paprikablokjes en Spaanse peper in de wok. Voeg indien nodig nog een eetlepel olijfolie toe. Bak dit in 5 minuten met de deksel op de wok.
  • Voeg de risottorijst met de saffraan toe en roer tot de rijst glazig ziet. Voeg dan de tomatenblokjes met vocht en de doperwten toe. Verwarm het geheel al omscheppend 3 à 4 minuten en voeg daarna de warme kippenbouillon toe. Roer alles goed door en doe de deksel op de wok. Laat de paella in ongeveer 25 minuten gaar worden. Roer regelmatig en voeg indien nodig wat extra vocht toe.
  • Schep de chorizo door de rijst en leg de stukken kip en garnalen ertussen. Breng de paella op smaak met zout en peper en verwarm de rijst nog 5 minuten.