Ingrediënten
  • 800gr rosbief, als het kan met een beetje vet erop
  • 3 teentjes knoflook, gehalveerd
  • 2 takjes rozemarijn
  • zout
  • peper
  • 50gr boter
  • 4 grote of 8 kleine pofaardappelen (of kruimige)
  • olijfolie
  • zure room
  • 500gr groene asperges

Rosbief met gepofte aardappelen en gegrilde asperges

90 minuten Braden Bakken
Extra benodigdheden
  • aluminiumfolie
  • bakpapier

Bereiding

  • Boen de aardappelen schoon en snij de aardappelen op maat zodat ze in de kom passen. Verpak de aardappelen met een beetje olijfolie in aluminiumfolie.
  • Dep de rosbief droog. Steek met een scherp mes gaatjes in de rosbief en steek om en om knoflook en rozemarijn in de rosbief. Breng de rosbief op smaak met zout en peper.
  • Steek de COBB aan met een CobbleStone. Leg, als de CobbleStone grijs is, de ingepakte aardappelen in de kookring. Leg de aardappelen met de schilkant naar het brikettenmandje.
  • Plaats de bakplaat en de deksel op de COBB en laat deze 10 minuten op temperatuur komen. Leg na 5 minuten de boter op de bakplaat.
    Bak de rosbief aan alle kanten aan op de bakplaat. Laat tussentijds zoveel mogelijk de deksel op de COBB. Haal de bakplaat van de COBB. Leg de basisplaat en het rooster op de COBB. Leg de rosbief op het rooster en plaats de deksel terug op de COBB.
  • Gaar de rosbief op het rooster met de deksel er op. Een tijdsindicatie bij een medium gebakken rosbief is 8 minuten per 100 gram rosbief, dus voor een rosbief van 800 gram is de gaartijd ongeveer 1 uur. Voor wie een thermometer wil gebruiken, de kerntemperatuur is 48C bij “rauw”, bij medium gebakken 53C en bij doorbakken 58C. Haal, als de gewenste kerntemperatuur is bereikt, de rosbief van de COBB en rol deze in bakpapier. Leg deze minimaal 15 minuten te rusten.
  • Haal de aardappelen uit de COBB en leg deze, in het zilverfolie, aan de kant. Plaats de grillplaat op de COBB en laat deze 5 minuten met de deksel erop warm worden. Was de asperges en verwijder de onderkant. Leg de asperges op een bord en besprenkel ze met olijfolie en zout. Gril de asperges in 8 minuten gaar. Keer de asperges halverwege en laat verder de deksel op de COBB.

Snij de rosbief in plakken en serveer deze met de gegrilde asperges en de aardappel met wat zure room erop. Eet smakelijk!