Ingrediënten
  • 500 gr krieltjes
  • 1 hele kip met vel
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl gerookte paprika
  • 1 tl gemalen zwarte peper
  • 1 tl witte peperpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl ahornsiroop
  • 1 citroen
  • 4 takjes tijm
  • Zout naar smaak
  • 1/2 ui
  • Scheutje olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 125 gram roomboter

Hele kip gebraden op de rotisserie

Aantal personen: 4 2 uur Grillen
Extra benodigdheden
  • bakkwast
  • lepel

Bereiding

  • Pers of snij de knoflook fijn. Rits van 2 takjes de blaadjes van de tijm. Roer de tijm en knoflook door de roomboter en zet de roomboter apart.
  • Snij de citroen doormidden. Rasp de schil van een halve citroen en pers deze helft vervolgens uit. Meng de citroenrasp en het sap met alle overige ingrediënten om een pasta te maken. Alleen de tweede helft van de citroen, de overige twee tijm takjes, de ui en de kruidenboter worden hiervoor niet gebruikt.
  • Vul de kip onder de huid met de kruidenboter. Steek hiervoor aan de voorkant van de kip een lepel tussen het vel en het vlees. Maak op deze manier het gehele vel los van het vlees. Let op! Het vel moet blijven zitten, dus trek het niet van de kip af. Maak alleen ruimte tussen het vel en het vlees. Smeer vervolgens met behulp van de lepel de boter tussen de huid en het vlees en masseer de boter met de hand verder naar beneden.
  • Bestrijk hierna de kip aan alle kanten met de pasta.
  • Snij de ui in kwartjes, de overgebleven halve citroen in schijven en vul hiermee de kip. Voeg ook de twee takjes tijm toe.
  • Steek de kip aan de rotisserie spies en zet de kip vast met de twee pennen. Zorg ervoor dat de kip zo op de spies geplaatst wordt dat hij in het midden van de COBB hangt.
  • Leg de aluminium wegwerpkom in de COBB. Steek de COBB aan met een CobbleStone.
  • Leg, als de CobbleStone grijs is, de Grillplaat+ op de COBB. Leg de krieltjes op de Grillplaat+.
  • Leg de Rotisserie dekselverhoger op de Grillplaat+ en leg daarna de spies op de dekselverhoger. Zet de motor van de rotisserie aan en plaats de deksel op de COBB.
  • Verwijder na ongeveer 45 minuten de krieltjes en de Grillplaat+ van de COBB. Leg de krieltjes afgedekt weg.
  • Plaats de dekselverhoger van de rotisserie en de kip aan het spit terug op de COBB. Gaar de kip rechtstreeks af boven de CobbleStone. Op deze manier krijgt de kip een extra krokant laagje.
  • Haal de kip van de COBB en laat deze 10 minuten rusten voor het aansnijden. Mochten de krieltjes erg afgekoeld zijn, verwarm ze dan nog even op de Grillplaat+.

Serveer met een lekkere salade, eet smakelijk!

Dit is een recept van Ibtesam Essa. Van dit recept is ook een video, bekijk onze receptvideo’s hier!