Ingrediënten
  • 3 wagyu picanha steaks (ongeveer 180g per steak)
  • Zeezout en zwarte peper
  • Ingrediënten botermix
  • 100g ongezouten boter
  • Sap van 1 kleine citroen
  • Scheutje Chili olie
  • 2 el Worcestershire saus
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 el Dijon mosterd
  • Ingrediënten chimichurri
  • 125 ml olijfolie
  • 1 citroen, sap en schil
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd
  • 1 tl droge rode chilipeper
  • 1 groene chilipeper fijngehakt
  • zout en zwarte peper
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 4 takjes verse peterselie

Rotisserie Wagyu Picanha met Chimichurri

Aantal personen: 4 30 minuten Grillen
Extra benodigdheden
  • bakkwast
  • vijzel

Bereiding

  • Steek de COBB aan met een CobbleStone en wacht tot hij helemaal grijs is.
  • Snijd ondertussen het vet aan de rand van de steaks in met een scherp mes. Breng de steaks op smaak met peper en zout.
  • Vouw de steaks in een rondje en rijg ze aan de spies van de rotisserie.
  • Plaats de dekselverhoger van de rotisserie op de COBB. Leg daarna de spies erop en start de motor. Je hoeft geen deksel op de COBB te plaatsen.
  • Hou er rekening mee dat, omdat je direct boven de CobbleStone grilt, er vlammen ontstaan. Door wat water op de CobbleStone te druppelen, kun je de vlammen wat temperen. Wil je minder of geen vlammen, leg dan eerst de basisplaat op de COBB voordat je de dekselverhoger op de COBB legt.
  • Meng de ingrediënten van de botermix, behalve de mosterd. Smeer, na 5 minuten grillen, de botermix over de picanha.  Herhaal dit gedurende 15 minuten meerdere malen. Bestrijk het vlees in de laatste 5 minuten met mosterd.
  • Haal de vlees van de COBB en laat het vlees enkele minuten rusten op een warme plaats.
  • Maak ondertussen de Chimichurri door in een vijzel de knoflook te pletten en te mengen met de overige ingrediënten voor de Chimichurri.
  • Snij de picanha in plakken en serveer deze met de Chimichurri.

Dit recept is van @ChefReubenRiffel