Ingrediënten
  • 4 eetlepels rozijnen
  • 5 eetlepels rum
  • 6 grote bananen (mogen wat bruin zijn)
  • proteïne reep pinda
  • 12 marshmallows
  • bakje vanille ijs

Bananasplit met rum rozijnen

Aantal personen: 6 50 minuten Bakken
Extra benodigdheden
  • scherp mes
  • schaar

Bereiding

  • Laat de rozijnen 30 minuten weken in de rum.
  • Steek de COBB aan met een halve CobbleStone en laat deze branden totdat deze grijs is.
  • Plaats de basisplaat, het rooster en de deksel op de COBB en verwarm deze 20 minuten voor.
  • Snij de bananen met een mes in de lengte in. Zorg ervoor dat je niet helemaal doorsnijdt, je wil niet twee losse helften. Je kunt voor dit recept prima wat bruinere bananen gebruiken. Na het bakken zie je hier niets meer van.
  • Brokkel de proteïne reep in kleine stukjes. Snij of knip de marshmallows in kleinere stukken.
  • Vouw de bananen iets open en vul ze met de rum rozijnen, stukjes reep en als laatste de marshmallows.
  • Leg de gevulde bananen op het rooster en sluit de COBB af met de deksel. Bak de bananen 15- 20 minuten, totdat het vruchtvlees zacht en geurig is en de marshmallows gekarameliseerd zijn.
  • Serveer de bananen in een schaaltje met een bolletje vanille ijs. Eet smakelijk!