Ingrediënten
  • 2 forellen
  • 1 liter water
  • 100gr zoutspecerijen naar keuze (laurierblad, peperkorrels)
  • 1 rode ui
  • 2 stronken witlof
  • 1 rode sla
  • 4 takken verse dille
  • 1/2 el rode wijnazijn
  • 1 el balsamico azijn
  • oijfolie
  • zeezout

Salade met gerookte forel

Aantal personen: 4 1 uur Roken
Benodigde accesoires
Extra benodigdheden
  • rookpellets
  • 4 briketjes

Bereiding

  • Rook de forel volgens de bereiding in de volgende video. De forel kan eventueel al een dag van tevoren gerookt worden.
  • Haal de forellen, indien al eerder gerookt, uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen. Fileer de forellen.
  • Snij de ui in ringen, leg ze in een kom en voeg hier de rode wijnazijn, 2 eetlepels olijfolie en zeezout aan toe. Laat dit 10 minuten intrekken. Snij de achterkant van de witlof en haal de bladeren los. Snij de rode sla in repen. Snij de dille grof.
  • Maak de dressing van 3 eetlepels olijfolie, balsamico azijn en zout. Verdeel de rode sla en witlof over vier borden.
    Leg op ieder bord een forelfilet. Maak het geheel af met de uienringen, de dressing en verse dille.

Bekijk meer recepten.