Ingrediënten
  • 100 gram sla naar keuze
  • 225 gram halloumi
  • 250 gram cherry tomaat, gehalveerd
  • 1 avocado, in plakken
  • 1 appel, in dunne pakken
  • 1 halve rode ui, in plakken
  • 1 handje pijnboompitten
  • 1 courgette
  • olijfolie
  • Voor de dressing:
  • 2 eetlepels azijn
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel jam naar keuze

Salade met Halloumi, avocado, tomaat en appel

Aantal personen: 4 20 minuten Grillen Wokken
Benodigde accesoires
Extra benodigdheden
  • In plaats van een CobbleStone kun je ook barbecuebriketjes nemen. Gebruik hiervoor 10-12 briketjes.

Bereiding

  • Steek een COBB aan met de CobbleStone of briketten aan. Laat de CobbleStone of briketten op temperatuur komen.
  • Snij de courgette in ronde plakken. Snij de halloumi in plakjes van 0,5-1 cm dik. Bestrijk de courgette en halloumi met een laagje olijfolie. Meng de ingrediënten van de dressing.
  • Plaats de wok op de COBB en rooster hierin de pijnboompitten tot ze bruin zijn. Haal de wok van de COBB en vervang deze door de grillplaat. Laat de grillplaat 10 minuten op temperatuur komen, met de deksel erop. Gril daarna de courgette aan beiden kanten bruin. Grill dan de halloumi aan beide kanten enkele minuten tot deze een krokant korstje heeft.
  • Maak ondertussen de borden op met de sla, avocado, tomaten, appel en ui en leg hier de gegrilde halloumi bovenop. Voeg daarna, naar smaak, de dressing toe en als laatste de geroosterde pijnboompitten.