Ingrediënten
  • 12 sardientjes, schoongemaakt
  • 3 dl olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • sap van 2 citroenen
  • mespuntje cayennepeper
  • mespuntje kardemon
  • 1tl grof zeezout
  • 1/2 bosje peterselie, fijngesneden
  • 1 ciabatta
  • 1 bol knoflook
  • 4 takjes rozemarijn
  • olijfolie
  • zout en peper

Sardientjes op de barbecue

Aantal personen: 4 1 uur Grillen
Extra benodigdheden
  • 7 briketjes
  • 2 aanmaakblokjes
  • schaal
  • huishoudfolie

Bereiding

  • Meng de olijfolie, 2 teentjes knoflook, citroensap, cayennepeper, kardemon en bladpeterselie tot een marinade. Houd een klein beetje van de marinade apart om het gerecht mee af te maken.
  • Leg de sardines in een schaal en schenk de marinade er overheen. Dek de schaal af met vershoudfolie en leg de vis terug in de koelkast. Laat de vis 30 tot 40 minuten marineren.
  • Steek de COBB aan met 2 aanmaakblokjes en 7 briketjes.
  • Snij de ciabatta in plakken. Snij de knoflookbol middendoor. Wrijf de plakken ciabatta in met de knoflook en daarna met de verse rozemarijn. Bestrooi de plakken naar smaak met zout en peper.
  • Leg, als de briketten ¾ grijs zijn, de basisplaat en de deksel op de COBB en verwarm deze 5 minuten voor. Grill eerst de broodjes aan beide kanten tot ze knapperig zijn.
    Grill daarna de sardientjes 2 tot 4 minuten per kant (afhankelijk van de grootte).

Serveer de sardines op het brood met daaroverheen de achtergehouden marinade.