Ingrediënten
  • 350 gr cakemeel (wat extra om te bestrooien)
  • snufje zout
  • 3 el suiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 80 gr zachte boter
  • 2 eieren
  • 125 ml melk
  • room of jam
  • boter of bakspray

Scones

Aantal personen: 6 45 minuten Bakken
Extra benodigdheden
  • aluminium folie
  • 2 mengkommen
  • bakkwast
  • sateprikker

Bereiding

  • Steek de COBB aan met een halve CobbleStone en laat deze branden totdat de CobbleStone grijs is.
  • Bedek het rooster met aluminiumfolie en bestrijk met met wat boter of bakspray. Plaats het rooster op de basisplaat en dek de COBB af met de deksel. Verwarm de COBB 20 minuten voor.
  • Meng ondertussen de droge ingrediënten in een grote kom. Voeg hier de boter aan toe en meng met je handen de boter door het meelmengsel totdat het de textuur heeft van fijne paneermeel.
  • Klop 1 ei los en voeg de melk toe, voeg dit bij de droge ingrediënten en gebruik een mes om dit door elkaar te snijden.
  • Vorm het deeg op een met bloem bestrooid oppervlak tot een platte schijf van ongeveer 3 cm dik. Vorm scones met behulp van een koekjessnijder (of een glas werkt ook goed).
  • Klop het andere ei los en bestrijk de scones hiermee.
  • Leg de scones op het ingevette aluminiumfolie bovenop het rooster. Plaats nu de deksel op de COBB en bak gedurende 15-20 minuten of totdat je er met een sateprikker in prikt, en die er schoon uit komt.

Tip: voeg 1 kop geraspte cheddarkaas toe aan de droge ingrediënten voor hartige scones.

 

Eet smakelijk!

 

Bekijk hier de video van het recept.

Bekijk meer recepten.