Ingrediënten
  • 10 cannelonni
  • 300gr rundergehakt
  • 1 pakje cheddar kaas (5 plakken)
  • 1 pakje ontbijtspek (10 plakken)
  • 1 pakje kleine mozzarella balletjes
  • gehaktkruiden
  • Glaze:
  • 4 el BBQ saus
  • 3 el ketjap manis
  • 1 el basterdsuiker
  • 1 el honing of stroop

Shotgun shells

Aantal personen: 4 2,5 uur Bakken
Extra benodigdheden
  • mengkom
  • bakkwast

Bereiding

  • Kruid het gehakt met je favoriete kruiden. Snij de mozzarella bolletjes klein en voeg deze bij het gehakt (je kan ook pepertjes toevoegen als je van pittig houdt).
  • Vul de cannelloni met het gehaktmengsel.
  • Bereid dan nu de glaze, meng de BBQ saus, ketjap manis, basterd suiker en de honing of stroop heel goed door elkaar.
  • Smeer elke plak spek in met de glaze en rol deze om de cannelloni. Zorg dat de spek de cannelloni goed bedekt, als dit niet het geval is wordt de cannelloni niet gaar en blijft hij hard.
  • Steek de COBB aan met een halve CobbleStone. Leg, als de CobbleStone grijs is, de basisplaat op de COBB en plaats hierop het rooster met de shotgun shells.
  • Bak de shotgun shells 1,5 uur.
  • Na 1,5 uur smeer je de shotgun shells in met de glaze die je over hebt en laat ze 20 minuten op de BBQ liggen.
  • De laatste paar minuten leg je de cheddar op de shotgun shells en laat deze smelten.

Na ongeveer 2 uur zijn ze klaar om op te eten, eet smakelijk.

 

Bekijk meer recepten.