Ingredi├źnten
  • 400 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl zout
  • 320 g Griekse yoghurt
  • bloem of zelfrijzend bakmeel voor het uitrollen deeg

Stokbrood boven de CobbleStone

Aantal personen: 4 30 minuten Bakken
Benodigde accesoires
Extra benodigdheden
  • dunne takken
  • aluminiumfolie

Bereiding

  • Bij dit recept kun je prima gebruik maken van de restwarmte van de CobbleStone of de briketjes.
  • Meng het bakmeel, zout en de yoghurt in een kom en kneed het tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg in 8 gelijke porties. Leg wat bloem op een schoon en glad oppervlak, bv. een plank en rol hierop de porties deeg uit tot rolletjes van ongeveer 2cm breed en 20 cm lang.
  • Wikkel aluminiumfolie om het uiteinde van de takken (ongeveer 20cm). Wikkel een deegrol om de tak met aluminiumfolie. Begin bij de punt en zorg dat de punt van de tak goed bedekt is met deeg. Rol, als het deeg verdeeld is over de tak, het deeg een keer door de bloem.
  • Hou de tak met het deeg boven de CobbleStone of briketten en draai regelmatig om. Bak de broodjes in ongeveer 10 minuten goudbruin. Laat het broodje even afkoelen en haal het daarna voorzichtig van de tak. Herhaal dit totdat alle deegrolletjes gebakken zijn.
  • De stokbroodjes zijn heerlijk met een beetje kruidenboter. Voor wat extra smaak zou je wat gedroogde kruiden aan het deeg kunnen toevoegen. Je kunt de broodjes voor het bakken ook door kaneelsuiker kunnen rollen in plaats van door meel.