Ingrediënten
  • 1kg garnalen (grootte 21-25), gepeld
  • Sap van 1 citroen
  • 100ml sweet chili saus
  • 15ml olijfolie
  • Zout en peper
  • Handjevol koriander
  • 2el boter

Sweet chili garnalen

Aantal personen: 4 20 minuten Bakken
Extra benodigdheden
  • 8 briketjes of Cobble Stone

Bereiding

  • Meng de sweet chili saus, olijfolie en het sap van 1 citroen. Giet de helft van het mengsel over de garnalen en laat het 10 minuten marineren. Steek de COBB aan. Plaats, als de briketjes grijs zijn, de bakplaat en deksel op de COBB en laat deze 5 minuten op temperatuur komen.
  • Verdeel de garnalen in drie gelijke porties. Smelt wat boter op de bakplaat en gril de garnalen per portie. Gril de garnalen ongeveer 1 1/2 minuut aan elke zijde, tot ze roze kleuren. Haal de garnalen van de bakplaat en grill de volgende porties.
    Leg daarna alle garnalen op de bakplaat, giet de overgebleven marinade er overheen en verwarm dit nog twee minuten met de deksel erop. Breng het geheel op smaak met zout en peper en bestrooi met de korianderblaadjes.

De garnalen zijn heerlijk als snack, maar ook als hoofdgerecht met salade en aardappelen.

 

Bekijk meer recepten.