Ingrediënten
  • 1 kilo sukadelappen
  • 2 uien, in grove stukken
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 bouillonblokje, verkruimeld
  • 2tl komijnpoeder
  • 1/2 tl chilisnippers
  • 2tl oreganozout en peperolijfolie
  • water
  • 8 tortilla's
  • 2 avocado's, in plakken
  • 1/2 bakje cherry tomaatjes, gehalveerd
  • ijsbergsla, gesneden
  • salsasaus of zure room

Tortilla’s met pulled beef

Aantal personen: 4 4,5 uur Braden

Bereiding

Steek de COBB aan met een halve CobbleStone. Plaats, als de CobbleStone grijs is, de wok op de COBB. Voeg olijfolie toe en laat de wok, met de deksel erop, 10 minuten op temperatuur komen. Bak de sukadelappen aan beide kanten aan in de wok. Haal de sukadelappen uit de wok. Als er veel vocht vrijkomt bij het bakken van de sukadelappen, bewaar dit vocht dan in een beker en voeg dit later toe.

Schenk, indien nodig, opnieuw olijfolie in de wok en bak hierin de uien en knoflook. Voeg daarna de tomatenpuree, het bouillonblokje en de kruiden toe en verwarm dit tot de kruiden warm zijn en geur afgeven. Leg daarna de sukadelappen en het opgevangen vocht terug in de wok. Voeg water toe zodat de sukadelappen geheel in het vocht liggen. Plaats de deksel op de COBB.

Gaar de sukadelappen gedurende ongeveer 2 uur. Keer na 1 uur de sukadelapppen om en voeg, indien nodig, tussentijds water toe. Vervang na 2 uur de halve Cobble Stone door een nieuwe halve Cobble Stone aan te steken. Plaats de wok pas weer op de COBB als de halve CobbleStone helemaal grijs is. Gaar de sukadelappen nogmaals 1 ½ tot 2 uur. Keer tussendoor de sukadelappen nogmaals om. De sukadelappen zijn gaar als ze zonder moeite uit elkaar vallen.

Leg de sukadelappen op een plank en trek het vlees met twee vorken uit elkaar. Verwarm ondertussen de tortilla’s nog even kort op de basisplaat. Vul de tortilla’s met de pulled beef, avocado, cherrytomaatjes en ijsbergsla en salsasaus of zure room.

Eet smakelijk!

Tip: Deze pulled beef is ook heel lekker met rijst en een salade!