Ingrediënten
  • 9 gr droge gist
  • 15 gr kristalsuiker
  • 300 ml lauwwarm water
  • 60 ml olijfolie
  • 1 el zout
  • 500 gr tarwebloem
  • 1 ei
  • 10 gr sesamzaadjes

Turks brood op de pizzasteen

Aantal personen: 4 1 uur Bakken
Extra benodigdheden
  • kom
  • theedoek
  • bakpapier

Bereiding

  • Meng de gist samen met de suiker en het lauwwarme water in een grote beslagkom. Roer het goed door en laat het ongeveer 5 minuten rusten.
  • Voeg de olie en het zout toe. Voeg vervolgens langzaam de bloem toe en meng totdat de bloem goed opgenomen is.
  • Kneed het deeg ongeveer 15 minuten en vorm daarna een bol.
  • Smeer de kom in met een beetje olie en leg het deeg erin. Dek de kom af met een warme vochtige theedoek en laat het deeg 30 minuten rijzen.
  • Rol het deeg uit tot een rond plat brood van ca. 4 cm dik. Leg het deeg op bakpapier en laat deze nog 20 minuten rijzen onder een warme vochtige theedoek. Zorg dat er ruimte is tussen het deeg en de theedoek zodat het deeg goed kan rijzen.
  • Steek de COBB aan met een CobbleStone. Plaats, als de CobbleStone grijs is, de basisplaat, het rooster, de pizzasteen en de deksel op de COBB en verwarm het geheel 20 minuten voor.
  • Klop een ei los en bestrijk het deeg hiermee als het goed gerezen is.
  • Leg het brood met het bakpapier op de pizzasteen en leg de deksel op de COBB. Bak het brood in ca. 25 minuten goudbruin.
  • Laat het brood afkoelen op een rooster.

Eet smakelijk!

Dit recept is geïnspireerd op het Turkse brood van @Chickslovesfood.