Ingrediënten
  • Voor de bodem
  • 300 gram bloem
  • 7 gram droge gist (of 21 gram verse)
  • 5 gram zout
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 200 ml volle yoghurt
  • Voor de topping
  • 200 gram lamsgehakt
  • 70 gram tomatenpuree
  • 150 gram tomatenblokjes (gewoon uit blik)
  • 1 tl chiliflakes
  • 1 tl gerookte paprika
  • 1/2 tl komijn
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/4 tl zout
  • 1/4 tl grof gemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels verse munt (gesneden)
  • zest van 1 citroen

Turkse pizza

Aantal personen: 4 60 minuten Wokken Bakken
Extra benodigdheden
  • deegroller
  • houten lepel
  • mengkom

Bereiding

  • Maak het deeg door alle droge ingrediënten te mengen en daarna apart de natte ingrediënten. Meng beiden door elkaar totdat je een egale bol kan maken.
  • Smeer de deegbol in met olijfolie en leg hem 2 uur in een ruime kom om te rijzen, dit kan ook een hele nacht in de koelkast.
  • 2 uur voordat je de pizza gaat maken kneed je de bol nogmaals door en maak je er 4 gelijke bollen van. Deze mag je nog 2 uur laten rijzen buiten de koelkast en afgedekt.
  • Steek nu de COBB aan met een CobbleStone en plaats de wok op de COBB. Fruit de tomatenpuree aan. Rul daarna het gehakt met alle ingrediënten behalve de verse munt en de citroenzest.
  • Als het lamsgehakt gaar is bewaar je dit apart in een kom en voegt de munt en citroenzest toe. Plaats nu de basisplaat met daarop het rooster en de pizza steen en laat deze minimaal 20 voorverwarmen met de deksel op de COBB.
  • Rol de deegbollen uit met de deegroller tot een dikte van ongeveer 3 mm. Beleg het deeg met 1/4 van het gehakt mengsel.
  • Strooi een kleine hoeveelheid bloem op de pizzasteen voordat je de pizza`s op de pizzasteen plaatst. Bak de pizza`s met de deksel op de COBB ongeveer 5 tot 10 minuten. Als de randen een mooi kleurtje krijgen en wat opkrullen zijn de pizza`s klaar.

Eet smakelijk!