Ingrediënten
  • 500gr volkorenmeel
  • 4el basterdsuiker
  • 1el bakpoeder
  • 1tl zout
  • 4el rozijnen
  • 4el gemengde zaden
  • 10gr instant gist (droog)
  • 500ml karnemelk
  • olie/boter voor het invetten van de bakvorm

Volkorenbrood met rozijnen en zaden

70 minuten Bakken
Extra benodigdheden
  • satéprikker voor het controleren van de gaarheid

Bereiding

  • Steek de COBB aan met een halve CobbleStone. Plaats, als de CobbleStone grijs is, de basisplaat, het rooster en de deksel op de COBB en warm deze 10 minuten voor.
  • Meng ondertussen alle droge ingrediënten door elkaar. Voeg al roerend de karnemelk toe. Meng het geheel tot een glad beslag ontstaat.
    Vet de bakvorm in. Giet het deegmengsel in de bakvorm en verdeel het goed over de vorm.
  • Leg de bakvorm op het rooster en plaats de deksel terug op de COBB. De baktijd is ongeveer 1 uur. Haal de eerste 40 minuten de deksel niet van de COBB. Het brood is gaar als de satéprikker schoon uit het deeg komt.