Ingredi├źnten
  • 4 zalmfilets van ongeveer 140 gram
  • limoensap van 2 limoenen
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 4tl olijfolie
  • handjevol rookpellets

Warm gerookte zalm

25 minuten Roken
Benodigde accesoires
Extra benodigdheden
  • handjevol rookpellets
  • 6 briketjes of een halve Cobble Stone

Bereiding

  • Steek de COBB aan met een halve CobbleStone of 6 briketjes. Roer de knoflook door de olijfolie. Druppel een beetje limoensap over de zalmfilets, smeer ze in met knoflookolie en breng ze op smaak met zout. Vouw een zakje van zilverfolie en vul deze met een handjevol rookpellets. Sluit het zakje en prik er enkele gaatjes in. Leg het zakje rookpellets op de briketjes of halve CobbleStone.
  • Leg, als de briketjes of CobbleStone grijs zijn, de basisplaat en het rooster op de COBB en leg de zalmfilets op het rooster. Plaats daarna de deksel op de COBB. Binnen enkele minuten begint de rookontwikkeling. Rook de zalm in ongeveer 15 minuten – afhankelijk van de dikte van de filets – gaar.

Belangrijk: laat de deksel op de COBB tijdens de hele rooktijd.