Ingrediënten
  • 8 verse vijgen, kruiselings ingesneden
  • 150gr zachte geitenkaas
  • 1 takje verse rozemarijn, fijngehakt
  • 8el port
  • 4el honing

Warme vijgen met geitenkaas en honing

Aantal personen: 4 15 minuten Bakken

Bereiding

  • Steek de COBB aan met de CobbleStone (of gebruik de restwarmte van een CobbleStone die je hebt gebruikt voor bijvoorbeeld een hoofdgerecht).
  • Leg, als de CobbleStone grijs is, de basisplaat op de COBB met de deksel erop en verwarm deze 5 minuten voor. Duw intussen de vijgen een beetje open. Giet 1 eetlepel port in iedere vijg en laat de port een paar minuten intrekken. Roer de geitenkaas en rozemarijn door elkaar en verdeel de geitenkaas over de vijgen. Zet de vijgen op de basisplaat, plaats de deksel op de COBB en verwarm ze 8 minuten. Haal de vijgen van de basisplaat en leg ze op een bord. Bedruip de vijgen met de honing en serveer direct.