Ingrediënten
  • 2 aubergines, in de lengte gesneden plakken van 1cm dik
  • 1el komijnpoeder
  • 4el olijfolie
  • 200ml volle yoghurt
  • citroenrasp van 1 citroen
  • 1 bosje munt, alleen de blaadjes, gesneden
  • 1tl witte suiker
  • zout en peper

Warmgerookte aubergine met citroensaus

Aantal personen: 4 50 minuten Roken
Extra benodigdheden
  • aluminiumfolie
  • handjevol rookpellets

Bereiding

  • Meng de komijn met de olijfolie en smeer de aubergine plakken hiermee aan beide kanten in. Breng de aubergine daarna op smaak met zout en peper. Vouw een zakje van aluminiumfolie en vul deze met de rookpellets. Vouw het zakje dicht en prik wat gaatjes in de bovenkant. Leg het zakje op de CobbleStone.
  • Steek de COBB aan met een CobbleStone. Leg, als de CobbleStone grijs is, de basisplaat met het rooster op de COBB en leg daarop de plakken aubergines. Leg de deksel op de COBB en gaar de aubergine totdat het vel knapperig en het vruchtvlees zacht is. Het garen duurt ongeveer 40 minuten.
  • Meng de helft van de citroenrasp en de helft van de munt door de yoghurt, voeg de suiker toe en breng op smaak met peper.
  • Besprenkel de aubergine met de rest van de muntblaadjes en citroenrasp en serveer met de saus.