Ingrediënten
  • 230 gr verse roomkaas
  • 40 gr poedersuiker
  • 1 el vanille-extract
  • 12 sneetjes tosti brood
  • 4 eieren
  • 180 ml melk
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 bakje aardbeien
  • 1 tl kristalsuiker
  • boter om in te bakken

Wentelteefjes met aardbeien

Aantal personen: 4 30 minuten Bakken
Extra benodigdheden
  • kom
  • keukenpapier
  • lage kom of bord met opstaande rand

Bereiding

  • Klop de roomkaas, poedersuiker en het vanille-extract door elkaar tot dat je een smeerbare massa hebt.
  • Snij de aardbeien in plakjes. Dep de aardbeien droog met een keukenpapier en bestrooi ze met kristalsuiker.
  • Klop in een diep bord of kom de eieren, melk en kaneel door elkaar. Kies voor een bord of kom waar het brood plat in kan liggen. Leg per keer één snee brood in het melkmengel. Draai de snee naar een minuut om. Zorg dat het brood het melkmengsel goed opneemt.
  • Steek ondertussen de COBB aan met een halve CobbleStone en laat deze branden totdat deze grijs is.
  • Plaats de bakplaat op de COBB en verwarm deze met de deksel erop 5 minuten voor.
  • Smelt een klein klontje boter op de bakplaat en leg vervolgens twee of drie boterhammen op de bakplaat. Plaats de deksel op de COBB en bak de wentelteefjes enkele minuten aan beide kanten. Hou in de gaten dat de wentelteefjes niet te bruin worden.
  • Haal de wentelteefjes van de COBB. Smeer het wentelteefje in met de roomkaasmix en leg hier aardbeien bovenop. Herhaal dit nog een keer en sluit daarna af met alleen een wentelteefje.

Eet smakelijk!