Ingrediënten
  • 1kg verse mosselen, schoongemaakt en gewassen
  • 3 grote lente-uitjes, gesneden
  • 1/2 ui, gesneden
  • 2 dikke teentjes knoflook, gesneden
  • 1 verse rode chili
  • handjevol peterseli, grof gesneden
  • 150ml droge witte wijn
  • 2el créme fraîche/koksroom
  • sap van een 1/2 citroen
  • 2el olijfolie

Witte wijn mosselen

Aantal personen: 2 50 minuten Wokken
Extra benodigdheden
  • 7 barbecuebriketjes of een Cobble Stone

Bereiding

  • Steek de Cobb aan met briketjes of een Cobble Stone. Verwarm, als de Cobble Stone of briketjes grijs zijn, de wok en de deksel 7 minuten voor. Voeg olijfolie toe en fruit hierin de ui, lente-uitjes, knoflook en chili. Voeg de wijn en de room toe en breng het geheel aan de kook. Voeg daarna de mosselen toe en plaats de deksel op de Cobb. De mosselen zijn gaar als de schelpen open zijn. Verwijder de mosselen die na het koken niet geopend zijn. Besprenkel de mosselen met citroensap en garneer met peterselie.