Ingrediënten
  • 200gr couscous
  • ½ bouillonblokje
  • ½tl kaneel
  • 1tl komijn
  • 50gr rozijnen
  • 10 fijngesneden dadels
  • 200ml (warm) water
  • 1 grote aubergine
  • olijfoliesap van ½ citroen
  • zout
  • 50gr feta
  • 6 merguez worstjes
  • 2 gesneden lente-uitjes
  • 10gr gesneden verse koriander
  • 100ml yoghurt

Zoete couscous met gegrilde aubergine en merguez worstjes

Aantal personen: 3 60 minuten Grillen Wokken
Extra benodigdheden
  • In plaats van een Cobble Stone kun je ook 12 barbecuebriketten gebruiken.

Bereiding

  • Gaar de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Leg, als de Cobble Stone grijs is, de basisplaat of grillplaat en de deksel op de Cobb en verwarm deze 10 minuten voor.
  • Snij de aubergine in plakken. Maak een mengsel van 2 eetlepels olijfolie, citroensap en zout en bestrijk één kant van de aubergine met het mengsel.
  • Leg de aubergine met de ingevette kant op de grillplaat en grill de aubergine in ongeveer 10 minuten aan beide kanten bruin. Leg de aubergine op een bord en bestrooi deze met feta. Grill daarna op de grillplaat de merguez worstjes in ongeveer 8 minuten gaar. Leg de merguez worstjes weg in aluminiumfolie om ze warm te houden.
  • Vervang de grillplaat door de wok en plaats de deksel terug op de Cobb. Laat de wok, met een scheutje olie, in 10 minuten op temperatuur komen. Voeg kaneel, komijn, rozijnen, dadels en het verkruimelde bouillonblokje toe aan de olie en roer dit goed door de olie. Voeg daarna de couscous en het water toe. Roer het geheel goed door. Haal, als de couscous op temperatuur is, de wok van de Cobb.

Garneer de couscous met de yoghurt, lente-uitjes en koriander. Serveer de couscous met de gegrilde aubergine en de merguez worstjes.

 

Bekijk meer recepten.