Ingrediënten
  • 4 braadworsten
  • 2 uien
  • gesneden 5 knoflookteentjes
  • gepeld en geperst 1 of 2 chilipepers
  • fijngehakt 1 blik gehakte tomaten
  • 1tl suiker
  • 1tl garam marsala
  • zout
  • peper
  • olijfolie
  • 4 hotdog broodjes
  • rucola

Zuid Afrikaanse “boerenworst” met pittige tomatensaus

Aantal personen: 4 90 minuten Bakken

Bereiding

  • Steek de Cobble Stone aan en wacht totdat deze grijs is. Als je geen Cobble Stone hebt, steek dan met behulp van 3 aanmaakblokjes 10 barbecue briketjes aan. Wacht dan tot de briketjes grijs zijn. Plaats de wok op de Cobb en laat deze in 5 minuten met de deksel erop heet worden.
  • Doe de uien in de wok met een beetje olie en plaats de deksel op de Cobb. Bak de uien in ongeveer 15 minuten zacht.
  • Bepaal nu hoe pittig je het gerecht wilt hebben. Voeg 1 chilipeper toe voor pittig, voeg 2 chilipepers toe voor heet. Voeg naast de chilipeper de knoflook toe. Bak dit 10 minuten mee met de deksel erop. Voeg vervolgens de garam marsala toe en bak dit enkele minuten mee. Voeg, wanneer je de kruiden begint te ruiken, de tomaten, suiker, zout en peper toe. Bak het geheel 10 minuten met de deksel erop. Verwijder daarna de deksel en laat het nog 10 tot 15 minuten sudderen tot er een mooie ingedikte saus ontstaat.
  • Haal de wok van de Cobb en plaats de basisplaat en het rooster op de Cobb. Verwarm deze, met de deksel erop, enkele minuten voor. Leg de worst op het rooster en leg de deksel er weer op. Gaar de worst in ongeveer 20 minuten (de gaartijd is afhankelijk van de dikte van de worst).
  • Warm, als de worst gaar is, de saus nog even op. Serveer de worst op een vers hot dog broodje met rucola en lekker veel tomatensaus. Eet smakelijk!

Bekijk meer recepten.