Pizza’s bakken op de COBB

donderdag 29 juli

Op de COBB bak je heerlijke pizza’s. Je kunt zowel de klassieke steenovenpizza’s bakken als de panpizza’s met dikkere bodem. Hieronder vertellen wij je graag hoe je dat doet.

 

Steenovenpizza’s

Steenovenpizza’s bak je op de COBB pizzasteen. De pizzasteen is poreus en trekt tijdens het bakken het vocht uit het deeg. Hierdoor krijg je een knapperige pizzabodem.

De pizzasteen wordt altijd in combinatie met de basisplaat, het rooster en de deksel gebruikt. Tips voor het beste resultaat:

  • Laat de pizzasteen minimaal 20 minuten voorverwarmen. Is het buiten kouder of waait het, verwarm dan 30 minuten voor.
  • Zorg dat het deeg van de bodem niet te dik is. Hoe dunner het deeg, hoe beter de steen het vocht kan onttrekken, hoe knapperiger de bodem.
  • Strooi wat polenta of bloem op de steen voordat je de pizza op de pizzasteen legt. Dit voorkomt plakken.

Panpizza’s maken

Ben je een liefhebber van pizza’s met een dikke bodem? Dan bak je jouw pizza op de bakplaat. Ook voor het gebruik van de bakplaat hebben wij wat handige tips voor je:

  • Verwarm de deksel voor met de basisplaat op de COBB (maximaal 10 minuten). Let op: leg de deksel nooit zonder plaat op de COBB.
  • Verwarm de bakplaat niet voor. Maak je pizza in de bakplaat en leg deze zonder voorverwarmen op de COBB.
  • Gebruik niet teveel topping. Zo weet je zeker dat alle topping goed gaar is.

Bekijk hier een heerlijk recept voor een panpizza: https://www.cobb.nl/recepten/fantasia-del-cobb-verrassing-van-de-cobb/

BBQ Recept fantasie pizza COBB