Ingrediënten
  • 125 gr boter
  • 125 gr witte basterdsuiker
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei (de helft is voor het deeg, de andere helft voor het bestrijken)
  • 5 gr vanillesuiker
  • snufje zout
  • 5 zoetzure appels
  • 50 gr kristalsuiker
  • 50 gr rozijnen
  • 2 tl kaneel
  • 10 gr paneermeel
  • Boter voor het insmeren van de blikjes
  • Bloem voor het uitrollen van het deeg
  • Geklopte slagroom

Appeltaart in blik

Aantal personen: 4 75 minuten Bakken
Extra benodigdheden
  • 4 lege blikjes. Let op dat de blikjes onder de deksel van de Cobb passen en dat er geen scherpe randjes meer aanzitten!
  • Kwast
  • Deegroller

Bereiding

  • Klop het ei en verdeel het twee delen. De ene helft is voor het deeg, de andere helft voor het bestrijken.
  • Meng de boter, basterdsuiker, zelfrijzend bakmeel, het halve ei, vanillesuiker en zout en kneed het tot een stevig deeg. Verdeel het deel in 2/3 en 1/3. Leg het deeg, als het erg zacht is, nog even in de koelkast.
  • Schil de appels en snij deze in kleine stukjes. Voeg hier de kristalsuiker, rozijnen en kaneel aan toe.
  • Vet de binnenkant van de blikjes in met boter. Rol het 2/3 deeg uit en steek hier 4 rondjes uit ter grootte van het blik. Leg deze ronde plakjes deeg op de bodem van het blik. Snij de rest van het deeg in repen en bekleed hiermee de binnenkant van het blik.
  • Strooi in de bodem van het blikje een klein beetje paneermeel. Vul de blikjes daarna met het appelmengsel.
  • Rol het resterende deeg uit en snij hier dunne stroken van. Leg de stroken kruislingsgewijs over de blikjes heen. Bestrijk de stroken daarna met het restant van het ei.
  • Steek de COBB aan met een CobbleStone. Verwarm, als de CobbleStone grijs is, de basisplaat, het rooster en de deksel 10 minuten voor. Plaats de blikjes op het rooster en leg de deksel op de COBB. Bak de blik appeltaartjes in ongeveer 45 minuten gaar.

Serveer ze met een heerlijke dot slagroom!

 

Bekijk meer recepten.