Ingrediënten
  • 1000g rundergehakt
  • 10 plakken ontbijtspek
  • 1 zak wokgroente met paddenstoelen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 tl Italiaanse kruiden
  • 1 zakje belegen geraspte kaas
  • zout
  • peper
  • knoflookpoeder
  • 2 el olie
  • ½ literblik bier

Beercan burgers

Aantal personen: 5 90 minuten Grillen

Bereiding

  • Steek de COBB aan met de briketjes.
  • Plaats, als de briketjes grijs zijn, de wok met olie en de deksel op de COBB en verwarm deze 10 minuten voor.
  • Meng het gehakt zo losjes mogelijk met zout, peper en knoflookpoeder.
  • Verdeel het gehakt in 5 gelijke porties en rol hier ballen van. Druk het bierblik in de bal en vorm zo een kom van het gehakt van overal de gelijke dikte. Wikkel twee plakken ontbijtspek om de kom heen en haal de kom voorzichtig van het blik.
  • Fruit de ui en knoflook in de wok. Voeg na 3 minuten de (wat kleingemaakte) roerbakgroente en Italiaanse kruiden toe. Bak dit ongeveer 10 minuten. Schep het geheel regelmatig om. Haal de gebakken groentes uit de wok en laat deze afkoelen op een bord.
  • Haal de wok van de COBB en plaats de basisplaat met de deksel op de COBB om voor te verwarmen.
  • Vul de burgers met een laagje kaas en schep daarop het groentemengsel tot aan de rand. Druk het geheel iets aan en bestrooi ruimhartig met de rest van de kaas.
  • Leg de 5 burgers op de rooster en het rooster op de basisplaat. Plaats de deksel op de COBB.
  • Gaar de hamburgers in ongeveer 1 uur. De burgers zijn gaar bij een kerntemperatuur van 70 graden of als er helder vocht uit het gehakt komt bij het insteken van een satéprikker.

Bekijk meer recepten.