Ingrediënten
  • 500gr gekruide worstjes
  • 2tl extra vierge olijfolie
  • 1 ui gehalveerd, in dunne plakjes gesneden
  • 1 kleine rode peper, fijn gehakt (verwijder de zaadlijst)
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 60 gr babyspinazie
  • 12 brioche burgerbroodjes
  • 1/2 kopje geraspte cheddar
  • 12 kleine eieren
  • Kleine bladpeterselieblaadjes (om te garneren)
  • Tomatenchutney (om te garneren)

Hamburgers, maar dan anders!

Aantal personen: 6 30 minuten Bakken Grillen
Benodigde accesoires
Extra benodigdheden
  • Houten lepel

Bereiding

  • Steek de CobbleStone aan en laat deze in 5 minuten op temperatuur komen. Leg de wok op de COBB, de deksel erop en laat deze 10 minuten voorverwarmen.
  • Knijp in een kom het gehakt uit worstjes en verkruimel het vlees grof. Voeg olie aan de wok toe en daarna het worstgehakt. Braad het gehakt in ongeveer 5 minuten bruin. Voeg daarna de ui en rode peper toe. Bak deze mee totdat het zacht is. Voeg de paprikapoeder en komijn toe en bak dit mee tot het begint te ruiken. Voeg als laatste de spinazie toe en bak deze mee tot het geslonken is. Haal dan de wok van het vuur.
  • Plaats de grillplaat+ op de COBB en laat deze 5 minuten opwarmen met de deksel erop. Snijd ondertussen 2 cm van de bovenkant van elk broodje (bewaar de bovenkant). Verwijder het midden van het zachte brood, laat daarbij een korst van 1 cm rond de rand van elk broodje achter. Druk de onderkant van de broodjes goed aan om een stevige bodem te krijgen in het broodje.
  • Gril de bovenkant van de broodjes op de grillplaat totdat ze licht geroosterd zijn.
  • Verdeel de helft van de cheddar over de binnenkant van de broodjes en leg daarboven het worstmengsel. Breek daarna een ei in elk broodje. Tik zachtjes op het broodje om het ei te laten bezinken. Breng het op smaak met zout en peper en top het af met de resterende cheddar.
  • Plaats het rooster op grillplaat, leg de broodjes op het rooster en zet de deksel op de Cobb. Bak de broodjes 18 tot 20 minuten tot de eieren net zijn gestold en de broodjes goudbruin zijn. Bestrooi met peterselie en serveer met de bovenkant van het broodjes en wat tomatenchutney.

Bekijk meer recepten.