Ingrediënten
  • 1 rol bladerdeeg
  • 200gr rijpe cheddar kaas, geraspt
  • 100gr zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt en in stukjes
  • 1 takje tijm
  • 1 ei
  • Versgemalen zwarte peper
  • zout
  • boter

Kaassnack met zongedroogde tomaten

40-50 minuten Bakken
Benodigde accesoires
Extra benodigdheden
  • Cobble Stone of 8 briketjes en 3 aanmaakblokjes
  • aluminiumfolie

Bereiding

  • Steek de COBB aan met een CobbleStone of briketjes.
  • Leg, als de briketjes driekwart grijs zijn, de basisplaat, het rooster en de deksel op de COBB en laat deze 10 minuten op temperatuur komen.
  • Meng ondertussen de kaas, zongedroogde tomaten en tijm en breng dit op smaak met zout en peper. Rol het bladerdeeg uit en snij het in rechthoeken van 20cm bij 10cm. Beleg de helft van de bladerdeeg met het kaasmengsel. Zorg ervoor dat er 1cm ruimte blijft bij de randen. Breek het ei en klop het los met een vork. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met ei. Vouw het bladerdeeg dubbel en druk de randen aan met een vork. Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met het overgebleven ei.
  • Leg aluminiumfolie op het rooster van de COBB. Pas op! Het rooster is heet. Plaats de snacks op het folie en plaats de deksel op de COBB.
  • Bak de snacks in ongeveer 20 minuten gaar. Het bladerdeeg moet goudbruin gekleurd en ook aan de onderkant gaar zijn. Laat de deksel zoveel mogelijk op de COBB.

Bekijk meer recepten.