Ingrediënten
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 klein blikje (200 gr) suiker mais in crèmestijl
  • 500 ml karnemelk
  • 2 extra grote geklopte eieren
  • 80 gr gesmolten boter
  • 300 gr brood of cakemeel
  • 120 gr maïzena
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 2 maïskolven (pitten)

KLASSIEK MAÏSBROOD

Aantal personen: 4 1 uur Bakken

Bereiding

  • Steek een halve CobbleStone aan en laat deze 5 minuten branden. Plaats de grillplaat en het rooster op de Cobb, plaats de deksel op de Cobb en laat deze ongeveer 20 minuten voorverwarmen.
  • Klop de suiker, suikermais, karnemelk, ei en boter door elkaar.
  • Meng in een aparte kom de droge ingrediënten en roer de maïskorrels er doorheen.
  • Combineer de natte en droge ingrediënten en meng dit goed. Giet het beslag in een ingevette bakvorm.
  • Plaats de bakvorm op het rooster en plaats de deksel op de COBB. Bak het brood in ongeveer 35-45 minuten gaar. Om te zien om het brood gaar is, kun je een satéprikker gebruiken. Komt deze schoon uit het deeg, dan is je maisbrood gaar.
  • Haal het maisbrood van het vuur en laat deze afkoelen voordat je hem uit het bakblik haalt.
  • Tip: als er geen verse mais beschikbaar is kun je ook bevroren mais of mais uit blik gebruiken.