Ingrediënten
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 klein blikje (200 gr) suiker mais op cremebasis
  • 500 ml karnemelk
  • 2 extra grote geklopte eieren
  • 80 gr gesmolten boter
  • 300 gr brood of cakemeel
  • 120 gr maïzena
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • Verse mais van 2 maïskolven
  • Extra boter voor het insmeren van de bakvorm

KLASSIEK MAÏSBROOD

Aantal personen: 4 1 uur Bakken

Bereiding

  • Steek een halve CobbleStone aan en laat deze 5 minuten branden. Plaats, als de CobbleStone grijs is, de grillplaat en het rooster op de COBB. Plaats de deksel op de COBB en laat deze ongeveer 20 minuten voorverwarmen.
  • Klop ondertussen de suiker, suikermais, karnemelk, ei en boter door elkaar.
  • Meng in een aparte kom de droge ingrediënten en roer hier de maïskorrels er doorheen.
  • Voeg vervolgens de natte en droge ingrediënten aan elkaar toe en meng dit goed door.
  • Smeer de bakvorm in met boter en giet het beslag in de bakvorm.
  • Plaats de bakvorm op het rooster en plaats de deksel terug op de COBB. Bak het brood in ongeveer 35-45 minuten gaar.
  • Om te zien om het brood gaar is, kun je een satéprikker gebruiken. Komt de prikker schoon uit het deeg, dan is je maisbrood gaar.
  • Haal het maisbrood van het vuur en laat deze afkoelen voordat je hem uit het bakblik haalt.
  • Is er geen verse mais beschikbaar, gebruik dan twee blikjes mais of mais uit de diepvries.

Bekijk meer recepten.